Fultons konditionsfaktor

Eks. Min fisk her havde en konditionsfaktor på 1,08 Hvor længden var 55 cm & den vejede 1800 gram.

Igennem de senere år været meget fokus på på havørredens konditions faktor, som er et måleredskab for hvornår man bør hjemtage en fisk, en fisk kan godt være over mindstemålet og stadig være i så dårlig stand efter gydningen (også kaldet for nedgænger) at den ikke bør tages med hjem, men det et selvfølgelig igen Et etisk spørgsmål, min erfaring siger også at en nedgænger ikke smager særlig godt, som udgangspunkt vil jeg sige at fisk over målet som er meget slanke bør genudsættes.

 

I nedenstående model / tabel kan du selv regne konditionsfaktoren ud for din fisk, eller regne dig lidt frem til hvad en fisk bør veje for at have en tilfredsstillende kondition, en tommelfinger regel er at fisken skal have en kondition på mere end 1,00

 

Konditionsfaktor = Fiskens vægt i gram x 100 / Fiskens længde i cm3

 

Tabellen viser sammenhæng mellem længde & vægt ved en konditionsfaktor på 1

 

Tabel:

Længde ((cm))    Vægt ((kg))
 40   0.640
 45   0.911
 50   1.250
 55   1.664
 60   2.160
 65   2.746
 70   3.430
 75   4.219
 80   5.120
 85   6.141
 90   7.290
 95   8.574
100 10.000

 

 © Copyright 2017 / All Right Reserved

www.allans-medeside.dk

Mvh.. Allan Nielsen