Fultons konditionsfaktor
Igennem de senere år været meget fokus på på havørredens konditions faktor, som er et måleredskab for hvornår man bør hjemtage en fisk, en fisk kan godt være over mindstemålet og stadig være i så dårlig stand efter gydningen (også kaldet for nedgænger) at den ikke bør tages med hjem, men det et selvfølgelig igen Et etisk spørgsmål, min erfaring siger også at en nedgænger ikke smager særlig godt, som udgangspunkt vil jeg sige at fisk over målet som er meget slanke bør genudsættes.
I nedenstående model / tabel kan du selv regne konditionsfaktoren ud for din fisk, eller regne dig lidt frem til hvad en fisk bør veje for at have en tilfredsstillende kondition, en tommelfinger regel er at fisken skal have en kondition på mere end 1,00
Konditionsfaktor = Fiskens vægt i gram x 100 / Fiskens længde i cm3
Tabellen viser sammenhæng mellem længde & vægt ved en konditionsfaktor på 1
Tabel:
Længde ((cm)) | Vægt ((kg)) |
40 | 0.640 |
45 | 0.911 |
50 | 1.250 |
55 | 1.664 |
60 | 2.160 |
65 | 2.746 |
70 | 3.430 |
75 | 4.219 |
80 | 5.120 |
85 | 6.141 |
90 | 7.290 |
95 | 8.574 |
100 | 10.000 |